12 nov 2013

Continguts en format SCORM

SCORM, en anglès (Sharable Content Object Reference Model) és una especificació que permet crear objectes pedagògics estructurats.

Els sistemes de gestió de continguts en línia originals usaven formats propietaris per als continguts que distribuïen. Com a resultat, no era possible l'intercanvi de tals continguts. Amb SCORM es fa possible el crear continguts que puguin importar-se dins de sistemes de gestió d'aprenentatge diferents, sempre que aquests suportin la norma SCORM.

Per tant el SCORM és un conjunt  especificacions i referencies que hem de tenir en compte a l'hora de crear continguts per la formació online. Podriem dir que es com una norma ISO pels continguts online.

L'empresa ADLNET va crear aquest estandard. ADLNET és un grup de recerca patrocinat pel Departament de Defensa dels Estats Units.





Hi han moltes eines per a la creació de contingut en format SCORM com podeu veure en el tutorial de moodle. eXeLearning, Reload Editor,Cuadernia, Courselab

Nosaltres utitzarem  eXeLearning.
Primer de tot haurem de descarregar el programa.

En la següent taula podeu accedir a diversos tutorial que he trobat per Internet sobre com funciona el programa i com crear paquets scorm.












pdf educa.mad










0 comentarios:

Publicar un comentario